Vakken

We vinden het belangrijk dat je de kans krijgt om je talenten te ontdekken. 
Daarom krijg je verschillende theorie- en praktijklessen. Bekijk hier welke vakken dit zijn!

In het vierde leerjaar kies je een uitstroomrichting: detailhandel, horeca, techniek of zorg en welzijn.

Theorievakken

 Bij ons krijg je onder andere de vakken:

Praktijkvakken


Detailhandel
Tijdens de lessen detailhandel word je voorbereid op het assisteren bij werkzaamheden in een winkel en/of magazijn. De lessen bestaan uit verschillende modules, van het assisteren bij de verkoop tot veilig werken. Er wordt van je verwacht dat je aan het einde van het schooljaar onder andere verkoopgesprekken kunt voeren, kassawerkzaamheden kunt verrichten en een voorraad kunt beheren en controleren.

Horeca
Tijdens de lessen horeca maak je kennis met het assisteren bij werkzaamheden in de keuken. Je oefent verschillende kook- en bereidingstechnieken. Daarnaast leer je alles over hygiëne en veiligheid. Als je horeca als uitstroomrichting kiest word je voorbereid op het assisteren bij werkzaamheden in bijvoorbeeld een hotel, een (fastfood-) restaurant, een café of in een bedrijfskantine.

Zorg & Welzijn
Wanneer je wilt gaan werken in de zorg bieden wij de uitstroomrichting Zorg en Welzijn aan. Je oefent verschillende werkzaamheden tijdens de lessen. Als je zorg & welzijn als uitstroomrichting kiest word je voorbereid op het assisteren bij werkzaamheden in bijvoorbeeld de thuiszorg, een verzorgingstehuis, een buurthuis of een schoonheidssalon

Techniek
Tijdens de technieklessen leer je werken met allerlei materialen, gereedschappen en machines die je later op de werkplek zal tegenkomen. Samenwerken en veiligheid zijn belangrijke onderwerpen waar we veel tijd aan besteden. In de onderbouw werk je aan kleine werkstukjes of opdrachten die je mee naar huis kunt nemen. In de bovenbouw worden veel werkzaamheden geoefend die je tijdens je stage gaat uitvoeren. Je kunt onder andere gaan assisteren in een autowasserij, een autogarage of in een fietsenwinkel.

img

Terug